05 diciembre, 2006

Día internacional contra la violencia de género


El día 25 de noviembre en la plaza de la iglesia de Castelldefels, se leyó un manifiesto contra la violencia de género. En el participó una de nuestras princesas, Sofia.
Colgamos las fotos y el texto que se leyó.


Avui, 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones, volem expressar el nostre rebuig més rotund a la violència de gènere. Una violència malauradament encara present a les nostres societats i que ens obliga a esmerçar tots els esforços, tots els recursos i totes les voluntats per assolir la seva eradicació.

Volem deixar palesa la necessitat d’un treball conjunt, de totes i tots, les administracions publiques i la ciutadania, en la lluita contra aquesta xacra. Hem de continuar avançant en la coordinació d’actuacions, en el desplegament del mapa de recursos i, molt especialment, en un canvi cultural que contribueixi a l’equitat de gènere i al reconeixement del dret a gaudir d’una vida lliure de violència.

Per això manifestem:

El nostre rebuig a tots els actes de violència de gènere, treballen conjuntament en el foment d’una educació basada en els valors del diàleg, respecte i tolerància, que eviti la repetició de comportaments violents i superi l’existència d’estereotips de gènere.

La necessitat de reforçar les politiques preventives que situen la desigualtat entre homes i dones como la causa central de la violència i que ens permeten qüestionar les idees i creences sexistes presents a la nostra cultura.

El reforçament de les politiques de gènere i igualtat d’oportunitats que permeten identificar i superar les desigualtats entre homes i dones i les relacions de poder per establir el reconeixement entre les persones tant en la esfera social com en la personal.

La necessitat de seguir avançant en l’activació de recursos socials, de millorar els instruments i procediments legals reconeguts en la legislació actual i també d’avançar en la promoció de la investigació, per tal de donar respostes integrals a les dones que pateixen violència.

La nostra implicació en un treball conjunt de totes les administracions, de totes les estaments socials, de totes les ciutadanes i tots els ciutadans, de la societat civil i de les associacions de dones, en un debat obert i una actuació decidida per eradicar les causes de la violència i defensar amb fermesa els drets fonamentals de les dones.

Per acabar volem expressar la nostra solidaritat amb totes les dones que pateixen i han patit violència, i el nostre reconeixement mes sincer a totes aquelles que al llarg d’aquet any han mort assassinades per les seves parelles o exparelles. Per a totes elles el nostre homenatge.

No hay comentarios: